Fredericia Tremme 1789 Sofa 2-seter - Hallingdal

Flere visninger

Fredericia Tremme 1789 Sofa 2-seter - Hallingdal

The Spoke-Back Sofa
Børge Mogensen
Mogensen utformet sofaen i 1945 som en daybed og chaise longue hybrid, med en hengslet side. Den eksponerte konstruksjonen var for sofistikert for beskjeden etterkrigskultur, og sofaen gikk ikke inn i produksjonen før 1962.

Børge Mogensen og Hans J. Wegner, begge født i 1914, var både kolleger og venner, og de to danske designerne jobbet sammen på en rekke utstillingsprosjekter. En av dem var den årlige kjøpesenterets Guildutstilling i 1945, hvor Mogensen og Wegner utformet og presenterte "Et hjem for fremtiden".

Midtpunktet til Mogensen og Wegners stativ var stuen, hvor de presenterte en ny visjon for lette og funksjonelle møbler. Selv om Spoke-back-serien ble anerkjent for sin innovasjon, ble den også ansett som for sofistikert for den beskjedne etterkrigskulturen, og designene gikk ikke inn i produksjonen før 1963. På den tiden redesignte Wegner 1788 lenestolen til ankomme til dagens design.

The Spoke-Back Sofa materialiserer Mogensens ide om en sofa med en hvilende side, og den ble opprinnelig utstilt uten ryggpute. Hans J. Wegner's talebåtstol gir et komfortabelt sete med vakker profilering i armlenene som avslører Wegners skulpturelle talenter.

Begge designene er helt nakne fra alle vinkler - selv puteene er festet med synlige stropper. Den eksponerte trekonstruksjonen er typisk for både Mogensen og Wegner, og i Spoke-back Collection fortsatte de sitt arbeid med Windsor stolmetoden.

Laget i Danmark
Varekode: Fredericia1789
kr 94 846,00

* Påkrevde felt

fredericia
Produktbeskrivelse
Detaljer
Stoffforbruk: 4,5 m. Lærforbruk: 15,6 m2 L: 160 / 197cm D: 76,5cm H: 86cm Sh: 40cm Cbm: 1,18m3 Vekt: 33 kg
Tilleggsinformasjon
Tilleggsinformasjon
Merker fredericia
Serie Nei