Hallingdal 130

Flere visninger

Fredericia No 1 - 3-seter - MODEL 2003 - Hallingdal 130

Fredericia. No. 1 3-seter Hallingdal 130. Børge Mogensen Mogensen designet 3-seters sofa av No.1 serien i 1955. Han skapte en skarpt definert form med en mykere, mer intim karakter som kan fungere godt i enhver setting.

Utformelsen i Hallingdal 180 gir en god blanding av volum og stramme kanter som passer seg ypperlig til denne sofaens stramme look og nesten overaskende herlige sittekomfort.

Mål:
D: 86 cm
H: 83 cm
L: 206 cm
Sh: 42 cm

Stoff: Kropp Hallingdal 130

Spesialproduseres kun på bestilling ca 7 ukers leveringstid.

Historien bak:

No.1 var den første sofa serien Børge Mogensen designet da han ble Fredericia hus designer i 1955. Infisert med hans signatur karakteristiske minimalistiske stil som er typisk for 1950-tallet, sammen med nye funksjonelle detaljer som flyttbare og utskiftbare puter. Resultatet er et design som påkaller en kjent, men likevel utpreget personlig karakter som har vist seg å overgå stadig skiftende trender. Med No. 1 var første gang Mogensen brukte en kombinasjon av en tett polstret ramme med løse inner puter i både sete og rygg. Dette ble gjort i et forsøk på å skape mer håndfast konstruksjon. Kontrasten mellom stiv ramme og mykt sete og ryggputer legger et nytt lag av funksjonalitet til design som en helhet, som at putene kan lett tas av for rengjøring og vedlikehold. No. 1 ble første gang presentert i 1955 på den danske International Furniture Fair, som ble avholdt årlig i Fredericia, Danmark. Sofaen var Børge Mogensen første desig for Fredericia Furniture, og det markerte begynnelsen på hans nære samarbeid med dem. I 1972 Børge Mogensen og Fredericia administrerende direktør Andreas Graversen sammen mottok den danske møbler Prisen for deres felles bidrag til dansk møbeldesign - og alt begynte med No.1 sofaen.
Varekode: Fredericia No 1 - 3-seter - MODEL 2003 - Hallingdal 130
kr 59 778,00

* Påkrevde felt

fredericia
Tilleggsinformasjon
Tilleggsinformasjon
Merker fredericia
Serie Nei